Cennet Köşe Fethiye - Villa Danışmanı Blog

Cennet Köşe Fethiye

Cennet Köşe Fethiye

Cennet Köşe Fethiye

Cennet Köşe FETHİYE!

Dünyanın çeşitli ülkelerinde “Cennet Köşesi” dediğimiz yerler vardır. Resimlerini gördüğümüz zaman içimizde oluşan mutluluk ve huzur duygusu tarif edilemez. Peki, kendi ülkemizde cenneti yaşayabileceğimiz nereleri var? Ülkemizin yedi bölgesinde de cennet köşeler var. Herkesin cennet anlayışı da farklı. Bazıları yeşillik, dağ, tepe içinde, bazıları da “deniz görsem yeter” der.

İşte hepsinin buluştuğu nadir noktalardan biri, Fethiye.

Yemyeşil bitki örtüsü, Likyalılara ait tarihi kalıntıları, eşsiz koyları, keşfedilmeyi bekleyen falez mağaraları, içinizi ısıtan güneşi ve berrak denizi.

Evet, burası Fethiye!

Fethiye’ye uçakla gelecekseniz kesinlikle Dalaman havalimanına inmelisiniz. Havalimanı şirketleri ile 1 saat, araçla 30 dakikada merkeze gelebiliyorsunuz. En güzel tatil, uçakla gelip araç kiralamak bizce. Çünkü gezilecek çok yer var.

Fethiye tatil beldesi olarak biliniyor ama kışında hayat var burada. Bu yüzden konaklama sorunu çekmezsiniz. Merkezde de kalacak yerler çok. Göcek, Ölüdeniz, Hisarönü ve Kabak Koyu gibi doğa içinde yerler de mevcut. Burada tatil anlayışı apartlar, oteller ve villalardan oluşuyor. Bir de kamp alanları mevcut. Çadır ve karavan yeni trendlerden. Kabak Koyu kamping adına başı çekiyor.

Hadi, Fethiye de neleri gezebiliriz bir listesini yapalım.

·        Fethiye Kordon

·        Paspatur Çarşısı ve Balık Pazarı

·        Amintas Kaya Mezarları ve Thelmessos Antik Kenti

·        Çalış Plajı

·        Kayaköy

·        Katrancı Koyu Tabiat Parkı

·        Gemile Adası

·        Yeşil Vadi

·        Babadağ

·        Ölüdeniz

·        Kelebekler Vadisi

·        Kabak Koyu

·        Tekne Turları

FETHİYE KORDON;

Muhteşem gün batımı, sahil boyunca yürüyüş ve bisiklet parkurları, ördek adası, sevimli dostlarınızla güzel vakit geçireceğiniz alabildiğine yeşil çimler. İçinde Şehit Fethi Bey Parkı da bulunmaktadır. Arkadaşlarınızla ya da ailenizle çimler üzerinde, denize karşı piknik ve spor imkânı. Yani Fethiye’ de ortak yaşam ve nefes alma alanı.



PASPATUR ÇARŞI ve BALIK PAZARI;

Ahşap cumbalı eski Fethiye evlerinden oluşan çarşı ve balık pazarı lokum, halı, hediyelik eşya satan dükkânları barındırır. Tabii içinde çeşitli yeme içme yerleri de mevcut. Paspatur içinde barlar ve Publarda var. Ama esas eğlence bizce balık pazarında. Balık tezgâhlarından balığınızı seçiyorsunuz, sıra sıra bulunan restoranlardan birine oturup mezeleri ve içeceğinizi söylüyorsunuz. Seçtiğiniz balıklar pişirilip masanıza servis ediliyor. Sonrası vur patlasın, çal oynasın. Eğlence müthiş.



AMİNTAS KAYA MEZARLARI ve THELMESSOS ANTİK KENTİ

Thelmessos M.Ö. 5. Yüzyılda liman kenti olarak kuruldu. Kazılar sonucu amfi tiyatro, kaya ve lahit mezarları bulunmuştur. En sağlam kalıntılar Kral AmyntasKaya Mezarlarıdır. Kral mezarları da olarak bilinen bu yer dağların içine oyulmuş soylu kişilerin mezarlarıdır. Müze kartı ile girip merdivenlerden oluşan dik yamacı tırmandıktan sonra tarihin içine giriş yapıyorsunuz. Manzarada mükemmel.



ÇALIŞ PLAJI;

Merkezde deniz keyfi yapabileceğiniz uzun bir kumsal. Plaj boyunca oteller, kafeler ve eğlence yerleri var. Gündüz ayrı kalabalık, gece ayrı hareketli olan plajda gün batımını izlemek paha biçilmez. Şövalye Adasını da gezebilirsiniz. Rodos Şövalyeleri, zamanın da yapılan kıyı ticaretini ve kıyıları korumak için bu adada kalıyormuş. Sadece teknelerle geçilen ada burada ki tek yerleşim barındıran ada özelliğini taşır.



KAYAKÖY;

18. yy ‘da Rumlar tarafından Likya kalıntılarının üzerine kurulmuştur. Eski adı Levissi olan yerleşim yeri 1957 Fethiye depreminde harabeye dönmüştür. Osmanlı kayıtlarında bu bölgede Oğuzların Kayı boyuna mensup Türkmenlerinde yaşadığı bilinmektedir. Rumlar Yunanistan’a göç edince buraya Selanik ve civarından gelen muhacirler yerleşmiştir. Deprem sonrası hayalet köye dönüşen bu yerde 2 kilise, 14 şapel ve 3500 civarında ev vardır.



KATRANCI KOYU TABİAT PARKI;

Katrancı, yemyeşil bir doğanın içinde, incecik kumlu denizi ile huzur dolu bir keyif yapmanızı sağlıyor. Aynı zamanda da kamp alanı olduğu için belediyeye ait tesisleri de bulunmaktadır. Her türlü imkan sağlanmaktadır. Orman içinde denize karşı mangal keyfi düşünülebilir.



GEMİLE ADASI;

Eski adı Aziz Nicolas olan Gemile adası Bizans döneminden izler taşımaktadır. Noel Baba olarak bilinen Aziz Nicolas’ a adanmış bir kilise bulunmaktadır. Bu yüzden Hristiyanlar için kutsal olarak sayılır ve hac noktalarından biridir. İki yoldan gelebilirsiniz. Karadan gelip teknelerle ya da tekne turları ile birlikte adaya gelebilirsiniz. Adanın tepesinden Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi ve Göcek sahili görünmektedir.



YEŞİL VADİ;

Yeşil Vadi size; buz gibi suyu ile doğanın el değmemiş ormanları arasında kamp ve piknik olanağı sunuyor. Hızlı akan suyun sesi size huzur veriyor. İçinde özel bir tesis var. Akan suyun yanında, ahşap alanlar ağaç evleri andırıyor. Buralarda çadır kurabiliyorsunuz.



BABADAĞ;

1970 metre yüksekliğinde ki Babadağ, yamaç paraşütü yapmanı ve muhteşem manzara karşısında sevdiklerinizle yemek yeme imkânı sunuyor. Nasıl çıkarım diye soruyorsunuz? Kendi aracınız yoksa tur araçları ile yukarıdasınız. Ya da yeni yapılan teleferik ile 15 dakika da 1700 metredesiniz. 2 istasyon yapıldı. 1. İstasyon 1200 metrede hem pist hem de restoran mevcut. 2. İstasyon 1700 metrede de günün her saati hizmet veren bir restoran ile kocaman bir paraşüt pisti var. Ben 1970 metreye çıkmak istiyorum derseniz de telesiyej kullanıp çıkabilirsiniz. Teleferik ücretine dahildir. Adrenalin sevenlerin uğrak yeri Babadağ görülmesi gereken bir yerdir.



ÖLÜDENİZ;

Dünyanın iki kere üst üste en güzel kumsalı seçilen Ölüdeniz, adından da anlaşıldığı gibi durgun bir denize sahiptir. Sahilde bulunan firmalar paraşüt, dalış, su sporları ve tekne turları imkânı sunar. Dünyanın en iyi 10 doğa yürüyüşü rotası sayılan Likya Yolu buradan başlayıp, Antalya’ ya kadar gitmektedir. Fethiye’ye gelip Ölüdeniz’i görmezseniz, Fethiye’ye geldim diyemezsiniz.



KELEBEKLER VADİSİ;

80’ den fazla kelebek türüne ev sahipliği yapan bu koy, 350 metreye ulaşan sarp kayalıklar arasında kaldığı için doğallığını koruyan ender yerlerden biridir. Kartpostalları süsleyen eşsiz güzellikteki Kelebekler Vadisine haziran ve ekim ayları arasında gelirseniz kelebekleri görebilirsiniz. İçindeki 50 metre yüksekliğinde Faralya’ dan başlayan şelale, Akdeniz’ e kadar ulaşır. Ölüdeniz’ e geldikten sonra kumsaldan günde 3 defa servis yapan teknelerle geçebilirsiniz.

 


KABAK KOYU;

Burası sessiz, doğa içinde huzur dolu bir koy. Kamp alanları ve tesisler mevcut. Kampçılar, yoğa ve trekking yapan grupların vazgeçilmez yeri bu koy. Günübirlik gelecekseniz deniz yolu ile gelmek en doğrusu ama kara yolu da mevcuttur. Çok güzel bir kumsala sahip Kabak Koyu yeşil ve mavinin uyumunu gözler önüne sermektedir.



TEKNE TURLARI;

Karagözler de bulunan marinadan ya da Ölüdeniz’ den kalkan öğle yemeği de servis eden tekne turları var. 12 adalar turu olarak bilinir. Katrancı, Göcek, Kızıl Ada (Lagusa), Akvaryum Koyu, Kelebekler Vadisi, Tersane Adası, Yassıca adası, Gemile Adası, Bedri Rahmi Koyu, Batık Hamam Koyu ( Cleopatra Koyu), Mavi Mağara, Sarsala Koyu. Tabii bu yerlerin hepsini aynı anda gezemiyorsunuz. Şirketlerin listeleri var. Siz seçiyorsunuz. İyi tatiller.

 

 

Müşteri Girişi

Whatsapp